Українські пенсіонери, окрім пенсії, можуть отримувати щомісячні надбавки. Наприклад, отримати бонус до пенсії у розмірі майже 260 гривень можна за донорство. Про це повідомляє інформаційний портал "Хвиля".

Громадяни українці можуть одержувати надбавку до пенсії за донорство. Її розмір становить 10% від середнього прожиткового мінімуму в Україні, який становить 2589 гривень. Тобто щомісячний бонус до пенсійних виплат становить 258,90 гривень. Сума з урахуванням нинішніх цін скромна, але як мінімум на хліб вистачить.

Пенсіонер, фото з Facebook

Проте право на надбавку мають лише ті українці, яким присвоєно звання Почесного донора України. Для набуття даного статусу необхідно виконати мінімальні нормативи, при цьому кожна здача крові має бути підтверджена документально.

ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

Так, Почесним донором України можуть стати громадяни, які:

  • безкоштовно здали 40 разових максимально допустимих доз крові;
  • безкоштовно здали 60 разових максимальних допустимих доз плазми.

Оформити надбавку можна у найближчому сервісному центрі Пенсійного фонду, написавши відповідну заяву та надавши документи, що підтверджують звання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, якщо пенсія застала за кордоном: як оформити виплати, не приїжджаючи до ПФУ.

Також наш портал інформував, 5000 грн щомісяця: в Україні запроваджують спеціальні пенсії, хто може претендувати на виплати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні зросла середня заробітна плата, за якою вважають пенсії: на що чекати пенсіонерам?