З 1 червня в Україні зріс тариф на електроенергію, а невдовзі можуть подорожчати ще й послуги водопостачання та водовідведення. Чи вистачить грошей, закладених у бюджеті на житлові субсидії, розповіла перша заступник міністерства соціальної політики Дарія Марчак під час телемарафону.

В Україні 2,2 мільйона домогосподарств отримують допомогу у вигляді житлових субсидій та ще 1,3 мільйона сімей – пільги. При цьому держава готова надавати допомогу і більшій кількості громадян, які її потребують.

Субсидія. Фото: скрін youtube

Дар'я Марчак зазначила, що якщо сім'я розуміє, що фінансовий стан не дозволяє сплачувати рахунки за комунальні послуги, то можна сміливо подавати заяву на субсидію. З її слів, грошей на виплату субсидій достатньо і навіть з урахуванням підвищення тарифів жодних складнощів виникнути не повинно.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

"У нас відбувається фактично перерозподіл коштів між різними бюджетними програмами, але це суто технічна історія, яка нікого з громадян не турбуватиме. Тому гроші є і будуть, для хвилювань немає підстав", - підкреслила представниця відомства.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, довго розбиратися не будуть: в українців можуть відібрати частину субсидії, хто в зоні ризику.

Також наш портал інформував, що "Нафтогаз" телефонує клієнтам і погрожує відключити газ: українка розповіла, як залякують пенсіонерів.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, чоловіки чи жінки отримують вищі пенсії в Україні: такої несправедливості важко й уявити.