30 травня Нацбюро з протидії корупції повідомило про підозру сімом учасникам злочинної групи, чиї схеми спричинили збитки ДП "Укрспирт" на 55 млн грн.

Про це повідомляє пресцентр Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Чиновники з "Укрспирту" були у змові з приватними компаніями. Вони купували за завищеними цінами паливо для спирту.

Спіртзавод. Фото: Youtube

Підприємці самостійно виробляли паливо, проте продавали його за цінами вищими за ринкові як таке, що нібито було куплено у виробників. Також була ще одна схема, коли закупи пального були з пов'язаного підприємства-виробника і подальшому його продажу ДП "Укрспирт" за завищеними цінами. У змові було семеро людей — троє посадових осіб держкомпанії, двоє підприємців і двоє бухгалтерів приватних товариств.

Реалізація цієї злочинної схеми завдала державному підприємству збитків на суму понад 55 млн грн. Досудове розслідування триває, — повідомили у САП.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Спіртзавод. Фото: Youtube

Вони отримали підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Двох з них, включаючи колишнього начальника управління ДП та одного з фактичних бенефіціарів групи підприємств, затримали відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, ми писали, що колишнього регіонала Василя Хмельницького взялися активно "відбілювати": 5 найгучніших скандалів, які не можна забувати.

Як повідомляв "Знай.ua" "Ощадбанк" терміново попередив власників пластикових карток: "Прийнято рішення...".

Також "Знай.ua" інформував, що українці з картами Monobank скаржаться на крадіжку коштів: у підтримці розводять руками.