Клієнти "Нафтогазу України" нерідко отримують платіжки з "лівими" сумами. На тлі цього деякі українці радять газопостачальній компанії налагодити контакти з облгазами, щоб уникнути подібних неточностей. Проте у компанії відповіли, що проблема в іншому. Про це повідомляє інформаційний портал "Хвиля".

Трапляються випадки, коли українцям приходять "неправильні" платіжки за газ, хоч вони і своєчасно передавали показники лічильників. Так, одна із клієнток закликала "Нафтогаз" розібратися в ситуації.

Платіжка "Нафтогаз". Фото: Youtube

"Бажаю налагодити контакт з облгазами, щоб перестати надсилати неправильні платіжки", - написала клієнтка.

У "Нафтогазі" відповіли жінці та уточнили, що за ухвалення показників лічильника, облік та нарахування обсягів газу відповідають саме облгази. Отже, вони можуть допускати деякі неточності, що призводять до інших сум у платіжках.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Також у зоні відповідальності облгазів послуги з розподілу (транспортування) газу, технічного обслуговування газової мережі та обладнання.

Нафтогаз. Фото: Yоutube

"Ми як постачальник газу не маємо можливості самостійно здійснювати коригування обсягу отриманого від оператора ГРМ або самостійно вести обчислення обсягу", - відповіли в компанії.

Споживачам нагадали, що показники лічильника потрібно передавати оператору ГРМ із 1 по 5 число. Якщо не робити цього вчасно, то облгаз фіксує граничні показники лічильника.

Раніше портал Знай повідомляв, зима буде непростою: у "Нафтогазі" розповіли, скільки доведеться платити за газ.

Також наш портал інформував, як дізнатися, звідки "намалювалася" заборгованість у платіжці: "Нафтогаз" пояснив споживачам.

Крім того, ми писали платіжки за розподіл газу – як оплачувати послугу, щоб вона була зарахована.