Митрополит Петро Лебідь, який найбільше запам'ятався українцям як "Паша Мерседес", є дуже специфічною персоною.

Його підозрюють у виправдовуванні збройної агресії рф та приниженні громадян у зв'язку з релігійними переконаннями, проте митрополит Переяславський та Вишневський ПЦУ Олександр (Драбинко) пояснив поведінку колеги тим, що він хворий і спеціально створює собі такий образ.

Паша "Мерседес". Кадр: "Youtube"

За словами Переяславського, про Лебедя не можна сказати, що він не любить Україну. Митрополит – це "продукт" радянського священика, вихідця з 70-80 років минулого століття, така махрова "брєжнєвщіна". Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Телеграф" і заявив, що знайомий із Павлом багато років.

Митрополит нібито навмисне створює собі скандальний образ, але захворювання теж позначається на його поведінці. Йдеться про діабет.

Популярні новини зараз

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Показати ще

"Це театр одного актора. Він створює навколо себе скандальну атмосферу, а його коник – протиставлення своєї думки, думці загальній, або думці здорового глузду. Тим паче, діабет дає про себе знати, а все в організмі людини пов’язано – здоров’я фізичне відображається на поведінці", - заявив Олександр.

Митрополит Павло "Мерседес" з путіним, скріншот: YouTube

Раніше ми писали про те, що в Україні засадили у в'язницю двох священиків УПЦ МП за розпалювання ненависті: потрапили на гаряченькому

Як повідомляв Знай.ua, митрополит Паша "Мерседес" відкрито загрожує президенту Володимиру Зеленському: "Бійтеся, горе вашій родині..."

Також портал Знай.ua писав, що московські попи згадали, як молилися про Зеленського: тепер просять, щоб не виганяв із Лаври