Українці знайшли притулок під час війни не лише у Польщі, а й у Німеччині, зокрема. Про деякі особливості країни буде корисно дізнатися тим, хто там тимчасово зупинився чи живе.

Деякі звички та правила німців дійсно дивують. Про це написали у виданні "Інформатор". Наприклад, у Німеччині можна в нетверезому вигляді водити машину, однак є норма в ступені сп'яніння - не більше 0,3-0,5‰. Це дозволено досвідченим водіям, яким виповнився 21 рік.

Крім того, за кермо можна сідати голим, тому що авто – це приватна власність. Але як тільки ви вийдете із нього, отримаєте штраф 40 євро. Також там вистачає швидкісних трас, де можна не обмежувати швидкість.

Водiй. Фото: скрін youtube

Дивує, що німцям забороняють одягати купальники в сауну, оскільки синтетика за такої високої вологості виділяє шкідливі речовини. При порушенні правила можуть зробити зауваження або зовсім попросять залишити приміщення.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Ще в Німеччині штрафують за образи. Якщо назвати людину "психом", доведеться заплатити 250 євро, а якщо сказати "психлікарня за вами плаче" - 1500 євро.

Охочі в цій країні можуть непогано заробити на здачі пляшок у пункті прийомів у кожному супермаркеті. За одну пластикову пляшку дають 25 центів (близько 10 гривень), а за скляну – 15 центів.

Євро. Фото: Youtube

Також у Німеччині обов'язкове медичне страхування. Його вартість обчислюють разом із податками, коли видають зарплату. При цьому рівень медицини високий. Українцям теж належить страховка.

Біженців ще може здивувати популярна страва в цій країні - сирий свинячий фарш під назвою "мет" чи "хакепетер". Німці також дуже люблять пиво, яке за законом мають варити лише з 4 інгредієнтів – води, хмелю, солоду та дріжджів.

Нагадаємо, українцям розповіли, чи враховуватимуть стаж роботи закордоном для пенсії в Україні