Цього року сезон овочів в Україні стартував набагато пізніше звичайного, а на ринку, крім вітчизняної продукції, можна було зустріти імпорт, але в малій кількості. Ці причини сприяли зростанню цін на тепличні овочі.

Покупців дуже обурюють ціни на овочі, проте виробники змогли непогано заробити на ситуації, що склалася. Тепличний бізнес цього сезону є досить прибутковим, як зазначив директор тепличного комбінату "Кременчуцька овочева фабрика" Сергій Шевченко в інтерв'ю AgroTimes.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube

"Ціни на огірки та томати були досить високими - гріх скаржитися. Цьому сприяв і пізній старт нашого сезону, і відсутність імпорту", - розповів експерт.

Сергій Шевченко зазначив, що зазвичай збирання врожаю помідора починається приблизно в середині березня, але цього сезону тепличники збирали продукцію наприкінці квітня.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Показати ще

"З огірком приблизно така сама ситуація. До того ж, ми цієї зими не використовували світлокультуру - через світломаскування та економію електроенергії", - додав він.

Також на скорочення продукції із плівкових теплиць вплинула часткова окупація Херсонської та Запорізької областей, де власники хаотично поводилися на ринку – спеціально занижували ціни чи створювали дефіцит.

Теплиця, Фото: АіФ/ Т. Зав'ялова

Нагадаємо, буряк, яйця, крупи і не тільки: українців порадували зниженням цін, на чому можна заощадити

Раніше ми писали про те, що на українців чекають хвилі екстремальної спеки: синоптик склав прогноз погоди на літо-2023.