Скандальний колишній депутат від партії "Слуга народу" Олександр Трухін, якого звинувачують у дачі хабара на місці ДТП, знайшов спосіб виїхати за кордон під час воєнного стану.

Трухін раптово вирішив "записатися" у волонтери, як кажуть у розслідуванні видання "Главком". Він займається розвезенням гуманітарної допомоги, тим самим маючи вільний доступ до виїзду з України через систему "Шлях". Саме вона є вікном до Європи для політиків та їхніх близьких.

Трухін став волонтером, скріншот

Журналісти стверджують, що екснардеп став водієм після 23 лютого 2023 року, коли склав мандат. Йому дозволили виїзд за кордон до 1 липня у рамках участі у благодійному фонді "Відродження Харкова", який із березня прописаний у Хусті Закарпатської області.

Директор фонду Олександр Бондар заявив, що не знайомий із Трухіним, а волонтером може стати будь-хто.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

"Ніколи в житті його не бачив і не спілкувався. На сайті нашої організації є відповідна форма, яку може заповнити будь-яка людина, яка бажає стати волонтером. Трухін зареєструвався. Комунікація з ним відбувається через його помічницю. Фонд отримав митну декларацію, в якій зазначено відомості про гуманітарний вантаж, завезений Олександром Трухіним. Поки що він знову за межами України з гуманітарною метою. Тобто, згідно з розпорядженням голови обласної військової адміністрації, йому дається 30 днів з моменту перетину кордону для перебування за кордоном", – пояснив він.

Трухін став волонтером, скріншот

Трухін як гуманітарку привіз три квадрокоптери Mavic 3, які в середньому коштують не більше 100 тисяч грн, і передав їх військовій частині на Західній Україні. Наразі він має волонтерську броню, а до цього, будучи депутатом, він мав звільнення від мобілізації.

Трухін став волонтером, скріншот

Нагадаємо, вже "нагулявся" у лісі? "Слуга народу" Трухін визнав, що пропонував хабар поліцейському після п'яної ДТП, що йому загрожує