З 29 травня по 4 травня, в Україні буде спокійна погода, місцями з невеликими дощами.

Синоптики прогнозують, що температура коливатиметься близько норми. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що температура коливатиметься близько норми. Наші предки помітили, якщо в кінці травня вже зацвіла горобина, значить, холодів більше не буде.

Дощова тепла погода. Фото: Youtube

За інформацією Укргідрометцентру, протягом тижня в Україні переважатиме антициклональний тип атмосферної циркуляції, тобто поле підвищеного тиску.

Атмосферні фронти принесуть нам невеликі, подекуди помірні дощі. Температура повітря очікується в межах норми, але в окремі дні в північних і західних областях на тлі надходження свіжих повітряних мас з півночі температура виявиться нижчою за норму на 3 – 5 градусів.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Дощова тепла погода. Фото: Youtube

У понеділок, 29 травня, вночі опадів в Україні не очікується, вдень у південній частині, на Донбасі та в Карпатах пройдуть невеликі, подекуди помірні дощі у супроводі гроз. На решті території країни буде сухо. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі становитиме: у західних та північних областях +5 +10 градусів, на решті території +11 +16 градусів. Вдень повітря прогріється до +19 +24 градусів, у південній частині +23 +28 градусів.

У вівторок, 30 травня, у південній та східній частині країни (крім Одещини) очікуються дощі з грозами, вдень на крайньому заході також почнуться опади. У решті регіонів країни сухо. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +7 +12 градусів, у південних та східних областях +10 +15 градусів; вдень +20 +25 градусів, на півночі Лівобережжя +17 +22 градусів.

Дощова тепла погода. Фото: Youtube

У середу, 31 травня, вночі невеликі дощі можливі на крайньому сході та на Чернігівщині, вдень у центральних та південних областях пройдуть невеликі короткочасні дощі з грозами. Вітер північний, північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі +10 +15 °С, вдень +18 +23 градусів, на півдні до +26 градусів.

Погода на 1 червня 2023 року. Фото: Укргідрометцентр

У четвер, 1 червня, грозові дощі накриють північ Лівобережжя країни, на решті України переважно без опадів. Вітер північно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +8 +13 градусів, вдень +18 +23 градусів.

У п'ятницю, 2 червня, в Україні переважно без опадів, лише у західних областях вдень місцями пройдуть невеликі дощі у супроводі гроз. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +10 +15 градусів, вдень +21 +26 градусів.

Дощова тепла погода. Фото: Youtube

У суботу, 3 червня, дощі очікуються у західних областях, вдень також у північних та центральних регіонах. Можливі окремі грози та шквалисте посилення вітру до 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +11 +16 градусів, вдень +22 +27 градусів.

У неділю, 4 червня, в Україні опадів не очікується, лише вдень у західній частині пройдуть грозові дощі. Вітер змінних напрямків, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +8 +13 градусів, на півдні +12 +17 градусів; вдень +22 +27 градусів.

Нагадаємо, ми писали, що видаляємо листя та квіти, для багатого врожаю помідорів: як це правильно зробити.

Як повідомляв "Знай.ua", від спеки ніде буде сховатися: синоптики спрогнозували гарячий червень.

Також "Знай.ua" інформував, що блакитна лагуна просто в Україні: топ-5 місць для відпочинку в Україні, яким позаздрять відомі курорти світу.