Співробітники НАБУ на днях провели обшуки у квартирі засновника холдингу UFuture Василя Хмельницького.

Причиною стала земельна ділянка для будівництва "Новопечерської школи", яка була придбана нібито за заниженою ціною.

Василь Хмельницький. Фото Facebook

Хмельницький пояснює таку ціну тим, що містобудівна документація забороняє розміщувати за цією адресою комерційну чи житлову нерухомість.

Проте раніше опубліковані скандали у медіа не виправдовують бізнесмена. Хмельницький займався будівельним бізнесом у столиці, що "славиться своїми незаконними забудовами"

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Портал Знай.ua підготував 5 найгучніших скандалів за участі бізнесмена.

Завод "Більшовик". Фото кадр з Youtube

Приватизація "Більшовика"

Колишній Перший машинобудівний завод "Більшовик" на Шулявці у Києві був приватизований на конкурсі, який одразу розкритикували. Завод продали на аукціоні за 1,429 млрд грн. компанії ТОВ «Дженерал Комерс», пов'язаній із групою UFuture Василя Хмельницького. ДБР вважає що ціна суттєво занижена, і реальна вартість 100% акцій "Першого київського машинобудівного заводу" становить орієнтовно 4,5 мільярда гривень. Зараз триває судове розслідування, а територія більшовика перебуває під арештом.

Рейдерство Київського Мотоциклетного заводу

Бізнес-структура олігарха Василя Хмельницького придбала до рук Київський мотоциклетний завод, за ціну дешевшу ніж вартість землі, на якій стоїть підприємство.

При цьому у конкурсі взяли участь дві пов'язані між собою компанії Хмельницького.

Маєток Хмельницького на Жуковому острові. Фото кадр з Youtube

Захоплення Жукового острова

На живописному березі Дніпра на Жуковому острові, що у Голосіївському районі Києва бізнесмен збудував палац, поруч з ним басейн, спортивний майданчик. Трохи осторонь садовий будиночок. Біля самої води елінг для яхт та будинок обслуги. Та законодавством забороняю будівництво на берегах рік. Та Хмельницький вдало обійшов закон замаскувавши свій маєток під реконструйовану водонасосну станцію.

Махінації з надрами

На початку 2018-го року Державна служба геології та надр без аукціону надала спеціальний дозвіл на видобуток літію компанії “Петро-Консалтинг”, яка фактично належить Василю Хмельницькому.

Василь Хмельницький. Фото Facebook

Бізнес у Криму

компанії "Столична комерційна група" і "Кримська девелоперська компанія", які зареєструвалися в російському реєстрі після анексії, а серед їхніх прямих засновників була кіпрська компанія Хмельницького Ukrainian Property Development (UPD) Holdings Limited

У січні 2016 року "Кримська девелоперська компанія", власником якої на той момент була кіпрська компанія Хмельницького, збільшила статутний капітал майже в 100 разів — з 2,3 млн рублів до 200 млн рублів. Компанії будували і володіли до 2018 року житловим комплексом "Жигуліна Роща" і ТРК Meganom. Цю інформацію підтвердив і сам Хмельницький.

Це лише невелика кількість скандальних історій пов'язаних із регіоналом Хмельницьким.

Та мабуть суспільство швидко забуває про такі сторінки біографії відомого бізнесмена.

Василь Хмельницький. Фото Facebook

Після того як Василь Хмельницький опублікував на своїй сторінці Facebook інформацію про обшуки у свої квартирі, велика кількість українців не тільки не засудили його, а й почали активно захищати у коментарях під його публікацією:

"Дуже шкода, що особливо при сьогоднішніх умовах , бізнес мусить ще й стресувати через українських чиновників"," Все правильно робите Василь Іванович. Тут головне не мовчати, а придати цій ситуації максимального розголосу"," Якщо вони так кошмарять поважних людей, які багато роблять для країни в такий час, то ми так ніколи нікуди не дійдемо і так і залишимось у хвості "паровоза".

Коментарі під публікацією Хмельницького. Скріншот Facebook

Коментарі під публікацією Хмельницького.


Коментарі під публікацією Хмельницького.

Раніше портал Знай повідомляв, "Все одно під яким прапором жити": бізнесмен Хмельницький показав майстер-клас з "перевзуття"