Часто складається так, що люди живуть під одним дахом роками без державної реєстрації та церковного шлюбу.

Багатьом відомо, що через відсутність реєстрації у РАГСі можна зіткнутися з певними бюрократичними труднощами.

Розпис у РАГСі, фото alltime

Однак багатьох цікавить і не менш актуальне питання: чи вважається спільне проживання чоловіка і жінки блудом, якщо між ними не укладено церковний шлюб. У цьому докладно розбирався сайт "Затишок".

Якщо говорити про те, що чоловік та жінка проживають разом, мають спільних дітей та ведуть спільне господарство, то такі стосунки можна вважати шлюбом. Але в будь-якому випадку шлюб може розпастись на будь-якому етапі.

Популярні новини зараз

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Показати ще

У той же час вінчання, яке обирають віруючі, більшість людей перетворили просто на гарну церемонію, не замислюючись про сенс цього таїнства. Хоча й церковний шлюб не застрахує на 100% від розлучення, проте, якщо чоловік із дружиною житимуть по-християнському, кризові моменти вони зможуть пережити легше.

Весілля, фото: pixabay

Як зазначається, навіть якщо сімейна пара живе разом, не повінчавшись у церкві, їхні стосунки розпустою вважати помилково. Православна церква не вважає невінчаний, зареєстрований шлюб розпустою, оскільки він є законним. Тому те, що пара не захотіла скріпити свій союз церковним таїнством, відносити до категорії розпусти не можна.

Варто звернути увагу, що Церква ставиться з повагою до офіційно зареєстрованого шлюбу, але не схвалює співжиття. Крім того, якщо чоловік і жінка живуть разом, але не зареєстрували свій шлюб офіційно, тоді такі стосунки стають розпустою.

У той самий час слід пам'ятати, що це усвідомлений вибір сімейної пари, якого вона має прийти. Пара повинна дозріти до церковного шлюбу.

Проте шлюб без взаємних зобов'язань - це те, що призводить людину до інших гріховних вчинків. А офіційно зареєстроване спільне життя – це гарантія взаємної відповідальності один перед одним та дітьми. Тому Церква застерігає від взаємин без взаємних зобов'язань.

Весілля, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що до ворожок та тарологів не надумайтеся йти: 8 вірних ознак того, що чоловік вас любить.

Раніше ми повідомляли, що якщо в сім'ї сварки – допоможе ця молитва: найсильніші слова, які повернуть добробут у дім.