В Україні у третій декаді травня фіксується підвищення закупівельних цін на живець свиней. Про це зазначають аналітики Асоціації "Свинарі України" за результатами щотижневого моніторингу.

Аналітики зазначають, що тижнем раніше торги на ринку живця закінчилися позитивною ціновою динамікою. Тенденція продовжилася і закупівельні ціни знову піднялися.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Наголошується, що цього тижня живець свиней реалізували за ціною від 80 до 81,5 гривні за кілограм, проте епізодично зустрічалися й вищі цінники.

"Значна міжрегіональна розбіжність цін на цьому тижні оператори не відзначають, а територіальні середні коливалися в межах 80,25-80,8 грн/кг", - зазначають аналітики.

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

М'ясний ринок. Фото: скрін youtube

Наголошується, що на ринку живця спостерігається підвищена активність із боку заготівельників. При цьому наявна пропозиція помітно поступається попиту.

Аналітики вважають, що такому пожвавленню на ринку живця сприяв повноцінний старт шашличного сезону, адже в Україні встановилася тепла погода.

Раніше портал Знай повідомляв задоволення, яке влетить у копійчину: в Україні різко подорожчали популярні м'ясні продукти.

Також наш портал інформував, в Україні дешевшає риба, але не вся: які ціни в супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв яловичина, свинина та курятина: чого чекати від цін на основні види м'яса, прогноз експерта.