В Україні триває повномасштабне вторгнення росії, тож уряд був змушений продовжити воєнний стан та загальну мобілізацію до 18 серпня.

Під час мобілізації на військову службу можуть призивати військовозобов'язаних чоловіків від 18 до 60 років.

Мобілізація, скріншот: YouTube

Адвокат Ростислав Кравець розповів ТСН, що існують лише 2 законних способи вручити вам повістку: особисте вручення, під відеозапис, із підписом та вручення через адміністрацію місця роботи.

"Головне - щоб було зафіксовано, що саме ви отримали повістку, що саме ви в ній розписалися. Якщо в повістці стоїть якась "закарлючка", нема доказів, не зафіксовано відео, немає свідків, що саме ви отримували цю повістку, такі протоколи і такі штрафи суди будуть скасовувати. На підставі повісток, де стоїть "закарлючка", нема підтверджень, свідків чи відео матеріалу, що саме вам видавали цю повістку, це буде незаконно", – сказав Кравець.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показати ще

Юрист пояснив, що повістки на блокпостах, без особистого підпису військовозобов'язаного, не мають жодного юридичного значення.

Тобто якщо зафіксували на відео вручення вам повістки на відео і ви особисто розписалися у повістці, то ви зобов'язані прийти до військкомату.

Мобілізація в Україні, фото protocol

Ростислав Кравець також звернув увагу на те що, є цілком законним вручення повістки, якщо її отримає безпосередньо ваш роботодавець:

"В цьому випадку або підприємство має повідомити, що ви або пішли у відпустку за свій рахунок, або на лікарняний, і воно вам не встигло вручити повістку. Воно буде нести відповідальність, якщо воно не вручило повістку, а ви були на роботі", – резюмував експерт.

Нагадаємо, українець проспав похід до військкомату та "поплатився" за це - який термін йому дали

Як повідомляв "Знай.ua", адвокат розповів, що робити, якщо вважаєте дії працівників ТЦК незаконними