В Україні сильно подорожчали багато овочів, але одним із головних рекордсменів стала цибуля. Що буде з цінами далі і коли можна сподіватися на здешевлення, розповів експерт із аграрних питань Михайло Апостол. Про це повідомляє ТСН.

Цінники на овочі в Україні щонайменше в 1,5 раза вищі, ніж за аналогічний період минулого року. Винятком можна вважати хіба що картопля. Водночас вартість цибулі зросла майже втричі.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

За прогнозами Михайла Апостола, цінова динаміка на ринку цибулі не зміниться до осені. Тобто овоч дорожчатиме щонайменше три місяці поспіль.

Овочі в супермаркеті. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Показати ще

Фахівець пояснив, що подорожчання пов'язане із тим, що в Україні майже вичерпалися усі запаси цибулі. При цьому заповнити дефіцит шляхом імпорту вкрай складно, адже овоч потребує й інших країн ЄС.

"В Україні використано майже всі запаси цибулі і зараз йде пошук для закупівель на зовнішніх ринках. Україна – не єдиний покупець цього овочу, оскільки в Європі через посуху цибуля теж не вродила. Європа, яка постачала цибулю з Польщі та Нідерландів, зараз теж у пошуках цибулі, тому на зовнішніх ринках закупівельна ціна на неї досить висока", - пояснив експерт.

Раніше портал Знай повідомляв, печериці, помідори та болгарський перець: супермаркети порадували зниженням цін, скільки можна заощадити.

Також наш портал інформував, цитрусові фрукти стають доступнішими: українців порадували новими цінниками.

Крім того, ми інформували, гастрономічна розкіш: супермаркети налякали новими цінами на ковбасу.