Україна перебуває в умовах повномасштабної війни з російськими окупантами вже понад рік.

Багато чоловіків, наші герої, перебувають на фронті, захищаючи нашу країну від ворога. І тепер настав час розповісти про існуючі різні види військових пенсій, які доступні у 2023 році для воїнів ЗСУ.

ЗСУ. Фото Генштаб

Пенсійний фонд заявляє, що військові пенсії можуть отримати особи, які перебувають на військовій службі, службовці МВС, поліцейські, рятувальники, працівники служби спеціального зв'язку та захисту інформації, податкової і так далі.

Розглянемо докладніше різні види військових пенсій: пенсії за вислугою років - призначаються після звільнення зі служби незалежно від віку, якщо особа має вислугу 25 років і більше, якщо особа на момент звільнення досягла 45-річного віку та має вислугу років 25 і більше, з яких не менше 12,5 років припадає на службу у силових структурах (розмір пенсії становить від 50 до 70% від заробітної плати); пенсії з інвалідності — якщо особа отримала інвалідність під час проходження військової служби, незалежно від віку та тривалості служби (від 40 до 100% від зарплати); пенсії при втраті годувальника призначаються непрацездатним членам сім'ї у разі смерті особи, яка має право на військову пенсію (від 30 до 70% від зарплати на 1 особу).

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

ЗСУ. Фото Генштаб

Військові пенсії є важливим забезпеченням для тих, хто служив на благо та безпеку нашої країни. Вони визнають їхній внесок і жертовність.

Нагадаємо, блогери переодяглися у військових заради кринжових роликів, українці в сказі: "Під Бахмут, щоб мізки прочистити"

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні скасують важливу пільгу і запустять суворі перевірки: хто потрапить під удар

Знай.uа писав, Міноборони попередили, де ще вручатимуть повістки: там ви точно не очікували