ІТ-фахівець, який був на лікарняному протягом кількох років, починаючи з 2008 року, звернувся до суду зі звинуваченням проти великої технологічної компанії з дискримінації через відсутність підвищення заробітної плати.

Ян Кліффорд заявляє, що став жертвою дискримінації через інвалідність, оскільки його заробітна плата залишалася незмінною протягом 15 років, коли він просто не працював. Про це повідомляє видання Mirror.

Особи з інвалідністю. Фото: Youtube

Кліффорд почав працювати ще в 2000 році, в компанії Lotus Development до того моменту, поки її не придбав "великий гравець" в особі IBM. Через вісім років він пішов на п'ятирічний лікарняний, після чого у 2013 році подав скаргу.

Там він заявив, що йому не підвищували зарплату та також не нарахували відпустку протягом 5-річного періоду. В IBM заявили, що фахівець отримує річну зарплату понад 54 000 фунтів стерлінгів (близько 2,5 млн. гривень) і мав гарантоване отримання цієї зарплати до досягнення ним 65-річного віку. З цього виходить, що весь час йому готові виплатити 1,5 мільйона фунтів стерлінгів.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Люди з інвалідністю, кадр з відео

У 2013 році, коли Кліффорду було близько 30 років, було досягнуто згоди. Скарги вдалося врегулювати. Чоловіка включили до програми компанії з інвалідності. Непрацездатна особа не звільняється, а залишається працівником і не зобов'язана працювати із збереженням 75% узгодженої заробітної плати до одужання, виходу на пенсію чи смерті.

Ситуацію начебто було врегульовано... до лютого 2022 року, коли Кліффорд знову звернувся до суду через те, що зарплата не підвищується і він її взагалі перестане "відчувати" через інфляцію. Суд цю справу відкинув.

Нагадаємо, з одного боку перевірки, з іншого — немає дискримінації: внутрішніх переселенців перевірятимуть із особливою делікатністю

Як повідомляв "Знай.uа", голову Верховного суду Князєва затримали на хабарі майже $3 млн: мав величезну зарплату

Знай.ua писав, зарплата велика, стажу достатньо, а пенсія маленька: які можуть бути причини