Через збройну агресію що розгорнула росія на території нашої держави, тисячі людей вимушені були залишити рідний дім та переїхати у більш безпечні місця. Держава намагається підтримувати матеріально не тільки переселенців, а й тих, хто надає безкоштовний прихисток для переселенців.

З 1 по 5 травня у ЦНАПах прийматимуть заяви на компенсацію витрат щодо тимчасового розміщення внутрішніх переселенців за квітень 2023 року.

Виплати. Фото: скрін youtube

Громадяни, які безоплатно розміщували внутрішньо переміщених осіб, (крім членів своєї сім’ї) можуть подати заяву для покриття понесених витрат, пов’язаних з їх розміщенням.

Отримати компенсацію зможуть власники житла або їх представники, наймачі житла державної або комунальної власності чи спадкоємці, які прийняли спадщину і надали це житло для тимчасового проживання переселенців.

Популярні новини зараз

Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші

Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

Показати ще

Гроші. Фото: Youtube

Для отримання компенсації витрат до ЦНАПу потрібно подати такі документи:

  • документ, який посвідчує його особу (особа, яка звертається по довіреності - оригінал довіреності та документ, що посвідчує особу, на яку оформлена довіреність);
  • заяву.

Для заповнення заяви необхідні документи:

  • реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника;
  • номер банківського рахунку заявника для перерахування суми компенсації (за стандартом IBAN, який складається з 29 символів);
  • копії довідок внутрішньо переміщених осіб, яких заявник безкоштовно прихистив.

Нараховуватися компенсації будуть за розміщення людей, які переїхали із територій, що входять до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.

Нагадаємо, ми раніше писали що українців змушують платити за окупантів: поки ховались у підвалах, кати накрутили лічильники

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям спишуть борги за комуналку – хто може на це розраховувати

Також "Знай.ua" писав, що підвищення комунальних тарифів: експерт пояснив, чого насправді чекати