У 78-річної мешканки Чернігова, яка вважається найстарішою мамою країни, відібрали 12-річну доньку. На ситуацію звернули увагу після того, як школярка написала в соцмережі пост, у якому благала допомогти їй.

Дівчинку Анну-Марію у Валентини Підвербної відібрав виконком Чернігівської міськради, як повідомляють журналісти "Суспільного". Вона була народжена жінкою у лютому 2011 року за допомогою ЕКЗ. Вже тоді сім'я стала справжньою сенсацією, на яку звернули увагу багато ЗМІ.

За декілька років стало відомо, що Валентина просила милостиню, і в сім'ї були конкретні проблеми. Але у службі у справах дітей переконували, що вони під контролем, а зі школи надходили звернення через поведінку Анни-Марії.

Валентина Підвербна, кадр з відео

У листопаді 2022 року Валентину Підвербну звинуватили у невиконанні батьківських обов'язків та психологічне насильство, але у березні адміністративні справи закрили.

Популярні новини зараз

ТЦК отримали офіційний дозвіл запихувати чоловіків в автобуси – є певні умови

Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат

В Україні хочуть змінити систему соцдопомоги: на що розраховувати людям

Пенсіонерам встановлять нові правила: не кожен зможе собі дозволити

Показати ще

І вже 24 квітня 2023 року Анна-Марія в соцмережі заявила, що страждає через знущання матері і просить про допомогу. За інформацією, Підвербна рвала на дівчинці одяг, била та всіляко ображала, а також не дозволяла митися та прати свої речі. Також дівчинка запевняла, що мати хоче довести її до самогубства. На даний момент на Валентину чекає суд, а Анна-Марія перебуває в лікарні.

"Дитина в розмові підтвердила те, що мати дійсно виконує такі дії, які їй не подобаються, і вона може вчинити самогубство. Це було при мамі в квартирі, при представниках", – розповіла представник соцслужби.

Пост Анни-Марії, скріншот

Нагадаємо, зворушлива розмова хлопчика з батьком-військовим викликала сльози в українців: "Тату, я так скучив"

Як повідомляв Знай.ua, жінка намагалася правильно виховати сина, але дзвінок копам "убив" її: "Мамо, я..."