Жахливі кадри страти українських військових змусили здригнутися всіх. Російські окупанти безжально обривали їхнє життя, і при цьому зловтішалися. Як виявилось, це лише "вершина айсберга", адже більшість відео залишаються в архіві Офісу омбудсмена.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубинець розповів, що відео з ймовірними стратами українських бійців набагато більше. Їх просто не публікують у загальний доступ із певних причин.

Дмитро Лубінець, фото з відкритих джерел

"За 9 місяців відео публічної страти українських військовополонених російськими військовими ми отримали декілька десятків. Це відрізання голови, статевих органів, вух, носа, кінцівок", - розповів Лубінець.

Він зазначив, що відео записують особисто військові рф. Жахливі кадри, які підтверджують нелюдяність і злочини російських солдатів, зберігаються в Офісі омбудсмена. Генеральний прокурор відкриває кримінальні провадження, проте ефективного механізму покарання для таких випадків не існує, як зізнався омбудсмен.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

"Що я повинен зробити, щоб точно винуватців було знайдено і покарано - це звернення уваги, окремий лист Верховному комісару ООН", - додав він.

Нагадаємо, Олексій Данилов розповів про повернення Криму, а Кирило Буданов - про контрнаступ: "Найближчим часом усе це побачать"

Раніше ми писали про те, що мер Маріуполя назвав, яка сума потрібна, щоб відновити знищене місто: "Інші гроші..."