Кава дуже популярна, а для деяких є справжнім "двигуном", без якого неможливо прокинутися. Але її важливо вміти не тільки правильно готувати, а й зберігати. Це безпосередньо впливає на смак бадьорого напою.
Якщо ви справжній поціновувач кави, ви повинні знати про правила її зберігання. Завдяки цьому збережуться смак та аромат напою. Найголовніше - це не давати зернам або меленій каві перебувати на сонці, відкритому повітрі та у вологому середовищі із сторонніми запахами.
Кисень в упаковці може швидко погіршити її якість, а через світло можуть загубитися смак та аромат. Обирайте для зберігання кави відповідний контейнер. Він має герметично закриватися. Добре підійдуть скляні чи керамічні банки, але з кришкою. Засипайте мелену каву виключно в сухий та чистий контейнер.
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Зберігати каву потрібно в прохолодному і темному місці, але точно не в холодильнику. Також не залишайте її поруч із продуктами, що мають яскравий аромат – часником, спеціями тощо. Кава може поглинути запахи. А щоб кава була максимально смачною, зерна краще молоти одразу перед приготуванням.
Раніше ми писали про те, що робити з яйцями не першої свіжості: несподіване застосування, яке заощадить гроші та принесе користь
Як повідомляв Знай.ua, цікавий лайфхак для очищення сковорідки від нагару: знадобиться жменя рису та трохи зусиль