Рік тому в супермаркетах "золотими" були гречка та сіль. Українці їх сміли на самому початку війни, наклалася неможливість зібрати врожай та окупація територій – виник дефіцит.

Зараз картина з підвищенням цін у свій час спостерігалася я курячими яйцями, а тепер дійшла і до цибулі. Звичайно. українцям важливо знати, що ще може підскочити у ціні, але цього разу ми до вас із добрими новинами щодо цукру.

Ціни на цукор, скріншот: YouTube

У Національній асоціації виробників цукру заявили про те, що цього року в Україні має збільшитись кількість працюючих цукрових заводів. Про це сказав в. о. голови правління Національної асоціації виробників цукру України "Укрцукор" Назар Михайловін, повідомляє Украгроконсалт.

"Через військові дії на території нашої країни минулого року були серйозні проблеми у Київській, Харківській, Житомирській, Чернігівській областях. Вони не змогли взяти участь у посіві та виробництві цукру. Сезон-2022 в Україні відпрацювали 23 заводи, до яких у цьому році приєднається ще шість підприємств" , - сказав він.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Цукор, скріншот: YouTube

Мінагрополітики очікує, що у 2023 році площа під цукровим буряком стане майже такою самою, як до війни. До війни засівали 226 тис. га; 2022 року площа скоротилася до 181,4 тис. га; Цього року планується зібрати врожай із 220 тис. га. Валове виробництво цукрових буряків цього року очікується в межах 11,3 млн. тонн, що на 1,6 млн. тонн більше ніж у 2021 році.

Кількість урожаю може збільшитися також за рахунок фермерів-новачків, вважає Михайловін.

Варто зазначити, що станом на 1 квітня 2023 року цукор у супермаркетах у середньому коштує 34, 23 грн за кілограм. Про це можна дізнатися завдяки даними Мінфіну.

Ціни на цукор у квітні 2023, дані Мінфіну

Нагадаємо, що на вагу золота: супермаркети оновили ціни на моркву та капусту, доведеться витрушувати з гаманців останнє.

Раніше ми повідомляли, що залишиться дефіцитним та дорогим? Збільшення площ під цибулю не допоможе збити ціни у магазинах.