З 1 квітня 2023 року в Україні розпочинається весняно-літній період нересту риби, тому, звісно, ​​влада змушена встановити заборону на її вилов.

Нерест - особливий період у житті водних жителів, коли відбувається розмноження, тому щороку з метою створення сприятливих умов для нересту встановлюють заборону на лов риби.

Риболовля / скріншот з відео

Термін дії заборони визначено для водосховищ та озер із затоками, протоками, включаючи зону підтоплення на період з 1 квітня по 9 червня для аматорського лову та з 1 квітня по 16 червня для "промислового" лову. Для річок та їх кореневих вод – з 1 квітня до 20 травня.

У період заборони не дозволяється використовувати плавзасоби (човни) у певних місцях нересту, здійснювати підводне полювання, проводити змагання зі спортивного рибальства, а також днопоглиблювальні, вибухові та інші роботи, видобувати будматеріали у місцях масового нересту.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Проте є й дозволені дії. Наприклад, під заборону не потрапляє аматорське рибальство до 3 кілограмів риби на одну людину однією поплавочною або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега водойми. Тільки у місцях, визначених у спеціальному переліку та інших водоймах у межах населених пунктів.

А ще варто нагадати про змінені штрафи Державним агентством меліорації та рибного господарства України. Наприклад, якщо раніше за незаконно виловленого окуня брали 17 гривень – зараз 3162 грн.

Нагадаємо, як в американських новинах: українцям приготували "сучасні" покарання, навіть депутати прибиратимуть сміття

Як повідомляв "Знай.uа", рік без прав та 1445 гривень штрафу: водіям нагадали, навіщо фарбують дороги

Знай.ua писав, драконівські податки повертаються: Гетьманцев попередив про "сюрпризи", чого слід очікувати українцям вже з липня