Україна тепер зможе терміново отримувати електроенергію від країн ЄС. Раніше Україна могла розраховувати на підтримку від енергосистем тільки сусідніх держав.

Про це повідомляє Укренерго. Відповідну угоду про багатосторонню аварійну допомогу, яка сьогодні набуває чинності, "Укренерго" підписало із 15-ма системними операторами європейського енергооб’єднання ENTSO-E.

ЛЕП. Фото: скриншо з відео

Як зазначається, тепер Україна має можливість, в разі необхідності, отримувати технічну допомогу електроенергією не тільки від сусідніх країн, а й від інших країн ЄС. Угода дозволить Укренерго звертатися по допомогу в непередбачуваних ситуаціях, таких як російські атаки на енергетичну інфраструктуру компанії.

Аварійна допомога — це термінове постачання електроенергії з іншої країни на запит системного оператора у випадку, якщо внутрішні резерви та засоби для уникнення одночасного вимкнення великої кількості споживачів уже вичерпані.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

ЛЕП. Фото: скриншо з відео

Від імпорту вона відрізняється тим, що це екстрений захід для подолання позаштатної ситуації й потребу в ньому неможливо спрогнозувати завчасно. Імпорт же здійснюється у заздалегідь визначені строки згідно з підписаними комерційними контрактами.

Раніше Україна могла розраховувати на підтримку від енергосистем сусідніх держав. З підписанням нової угоди коло держав, в яких за потреби можна буде запитувати аварійну допомогу, розширилося й включає енергосистеми, з якими ми не є сусідніми.

Нагадаємо, ми писали, що до 16 гривень за кубометр: українцям можуть двічі підняти тарифи на газ.

Як повідомляв "Знай.ua" пішов із життя близький чоловік ведучої "1+1" Алли Мазур: інсульт не залишив жодного шансу.

Також "Знай.ua" інформував, Віра Брежнєва після чуток про розлучення з Меладзе "відрізала" волосся під темне каре: "Ми стали сильнішими".