Перед Великоднем існує дуже багато прикмет. Одні говорять про заміжжя, інші про достаток у сім'ї, треті про погоду.

У 2023 році Великдень буде 16 квітня (у католиків – 9 квітня). Як відомо, після ранкової служби необхідно швиденько дістатися додому та прийняти святкову трапезу: чим швидше це зробити, тим успішнішими будуть справи. Їсти обов'язково треба починати всією сім'єю і кожен має насамперед спробувати по шматочку паски та яйця, які були освячені у церкві, тоді у сім'ї завжди буде мир, лад і жодних сварок.

Великодні паски, фото Знай.uа

Хороша прикмета на Великдень

Якщо ви почули спів зозулі – значить ваше сімейство чекає поповнення, а молодих дівчат – швидке заміжжя. Дитина, народжена у великодню неділю, стане відомою і знаменитою людиною. Той, хто народився на великодньому тижні - стане володарем міцного здоров'я. А щоб малюк зростав сильним, вранці у Великодню неділю його треба поставити ніжками на сокиру і сказати: "Як сталь міцна, так і ти будь міцний і здоровий. Амінь".

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Весілля, наречена, фото: Знай.ua

Погана прикмета на Великдень

Якщо пасхальні паски потріскалися - значить цілий рік сім'ю переслідуватимуть нещастя.

Якщо ви відчуваєте постійні труднощі з грошима, на Великдень обов'язково подайте жебраку монетку - весь рік ви не знатимете потреби.

На Великдень, як і на Благовіщення, на знак весняної волі відпускалися птахи. Випускаючи, загадували бажання – вважалося, що птах – це небесне створіння, і він передасть за вас слово його Всевишньому.

У це світле свято люди звичайно звертали увагу на погоду.

Прогноз погоди, facebook.com/tala.didenko

Хороша погода на Великдень

Це головний провісник спекотного літа. Якщо небо буде хмарним - слід очікувати холодне і посушливе літо. Багато зірок вказує на заморозки.

Також, за народними прикметами вірили : якщо на Великдень уже весь сніг розтанув, то можна очікувати багатого врожаю. Сильні дощі на великодньому тижні віщували заможний рік.

Побачити на Великдень різнобарвний захід сонця вважалося чудовою ознакою і обіцяло велику удачу.
Також Великдень — це час поминання покійних. Рідні приходять на могили померлих, згадують їх молитвою та добрими словами, а ще просять у них прощення.

Великдень – найдобріше свято . Цього дня не можна напиватися, поганословити і допускати погані думки. Це може притягнути лихо до вас і ваших близьких. Навпаки, великоднього тижня потрібно бажати всім добра, наповнювати порожнечу в серці позитивними емоціями, радістю. Тоді все, зроблене та продумане, повернеться з лишком до родини.

Якщо у цей день ви від щирого серця попросите Господа виконати найзаповітніше бажання, то прохання буде почуте. Прокинувшись на світанку, коли на вулиці ще темно, розкрийте вікно навстіж і подумки чи пошепки вимовте своє заповітне бажання.

Загадай бажання, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, що харчування у Великий піст може бути різноманітним: що є у 5 седмицю перед Великоднем – від ікри до борщу.

Раніше ми повідомляли, як правильно варити яйця у холодній та гарячій воді: головні правила перед легким процесом.