Продукти в Україні вже другий рік поспіль зростають в ціні, причиною цього стало вторгнення російської федерації та нищення інфраструктурних та логістичних об'єктів. Це спричинило різкий інфляційний тиск та зростання на ціни харчових продуктів.

Проте за словами експерта в агрогалузі, до негараздів пов'язаних з війною, додаються ще й сезонні цінові коливання. Аналітик УКАБ Максим Гопка зазначає, що підвищення цін на живець свиней розпочалося з середини березня, та продовжиться надалі.

Свинина, скріншот: YouTube

До повномасштабної війни перед Великоднем зростав імпорт свинини, проте наразі ці об’єми є набагато меншими. Попри скорочення поголів’я та складну ситуацію в галузі свинарства імпортна свинина наразі дорожча для переробників, тому і активність на внутрішньому ринку розпочалась ще раніше, — заявив аналітик.

Ціни на свинину за даними Мінфіну складають:

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Свинячий ошийок подорожчав за місяць на 4% – 200,18 грн/кг. Ціна свинячої лопатки зросла на 14% – 175 грн/кг. Свиняча грудинка – 170 грн/кг.

Ціни на м'ясо, фото: Знай.ua

Ціни на свинину до середини квітня під тиском сезонного характеру можуть зрости до 10%, проте після свята ціни повинні знизитися.

Нагадаємо, ми писали, що ціни на овочі досягли піку: у Мінагрополітики обіцяють здешевлення, коли чекати.

Як повідомляв "Знай.ua" тепла в батареях більше не буде: влада декількох областей та міст попередили українців.

Також "Знай.ua" інформував, що потрібно зробити з полуницею навесні, щоб отримати гарний урожай влітку: головні правила догляду.