Всього за декілька місяців ціни на цибулю досягли рекорду, але зараз аналітики вже помічають тенденцію до здешевлення. Українцям розповіли, з чим пов'язані такі приємні зміни, адже нещодавно були прогнози про 100 грн/кг.

Про це пишуть у проекті EastFruit. Причина такого падіння цін – масові постачання імпортної цибулі з Польщі, Єгипту та Нідерландів. Також на ціну впливає те, що на українському ринку зросла пропозиція цибулі з необладнаних сховищ. Продавці через теплу погоду почали активно реалізовувати продукцію.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

Наразі цибулю в середньому продають по 35-40 грн/кг. Це на 15% дешевше, ніж тижнем раніше. Також продавці зазначають, що попит на овоч не дуже високий, тож вартість доводиться знижувати.

Весняне потепління спровокувало великий продаж запасів зі сховищ. При цьому фермери повідомляють про те, що з тих чи інших причин цього сезону цибуля зберігається гірше, ніж зазвичай. Через це багато втрат та неякісної продукції.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Проте ціна цибулі все ще залишається високою – у 2,3 рази, ніж в аналогічний період минулого року. Експерти вважають, що у квітні ситуація на ринку зміниться. До цього моменту запаси цибулі в господарствах суттєво скоротяться, і ціни на цю продукцію підуть вгору.

Нагадаємо, неякісний товар у супермаркетах: як не стати жертвою нечесних продавців

Раніше ми писали, що в Україні знову подорожчали тепличні огірки: радість від падіння цін була недовгою

Як повідомляв Знай.ua, залишимося без гарніру? В українських супермаркетах ростуть ціни на гречку, рис і макарони