В Україні зараз активно обговорюють підвищення цін на комунальні послуги, зокрема на електроенергію. З початку року тариф для непобутових споживачів підвищився, тож невдовзі нові ціни можуть бути встановлені і для всього населення. Це має статися у липні та квітні.

Раніше у Комітеті Верховної Ради з енергетики та житлово-комунальних послуг попереджали, що на українців чекають європейські ціни на електроенергію через об'єднання енергетичних, газотранспортних систем. А ось директор енергетичних програм "Центру Разумкова" Володимир Омельченко впевнений, що великих розцінок українці "не потягнуть".

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Експерт не виключає, що тарифи на світ можуть зрости на 25-30%. Про це він заявив в ефірі телемарафону.

"Тариф можливо підвищиться, якби у нас був нормальний ринок, з урахуванням платоспроможного попиту, який можуть платити громадяни - на 25-30% виріс би. Навряд чи більше, тому що просто люди більше не змогли платити", - сказав Омельченко.

Популярні новини зараз

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще
Якщо уряд встановить надто високі тарифи, українці просто збільшуватимуть свої борги. Тобто ні до чого доброго не приведе. Омельченко зазначив, що 5-6 грн за кв-год, які називали раніше чиновники, можуть дозволити собі лише європейці, а в Україні низька платоспроможність.

"У зв'язку з низьким платоспроможним попитом населення навряд чи населення здатне платити європейську ціну", - пояснив він.

Брак електроенергії. Фото: YouTube

Нагадаємо, українці скаржаться на платіжки на газ – використали менше, ніж нарахували

Раніше ми писали про те, що у Мінсоцполітики пояснили, кому і наскільки перерахують пенсію з 1 квітня