В Україні ціни на яйця побили ціновий рекорд і вже декілька місяців не падають. Експертка прогнозує, що до святкування Великодня подорожчання можна не боятися, і вартість почне знижуватися.

До Великодня попит на яйця традиційно зростає, проте це не повинно вплинути на суттєвий зліт цін, хоча зниження в даний період можна не чекати. Про це заявила аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Світлана Литвин.

Великдень в Україні

"Не варто очікувати зниження цін на яйця напередодні Великодніх свят, оскільки це все-таки період максимального попиту на даний продукт протягом року", - сказала вона.

Якщо вірити оптимістичному сценарію розвитку подій, ціни на яйця до Великодня залишаться на сьогоднішньому рівні, у найгіршому випадку вони можуть подорожчати на 10-15%.

Популярні новини зараз

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

"Все-таки цього року дуже висока ціна на даний продукт, і ще більше зростання "не пропустить" купівельна спроможність українців", - впевнена експертка.

Спад цін відбудеться вже після свята, коли попит знижуватиметься і на ринку поступово з'явиться більше пропозицій від місцевих домогосподарств. Литвин прогнозує, що на початок літа ціни на яйця можуть знизитися на 30-35%, тобто скласти 45-50 грн за десяток.

Ціни на яйця, фото: Знай.ua

Нагадаємо, капуста, морква і картопля перед городнім сезоном дорожчають: які ціни в супермаркетах

Раніше ми писали про те, що в Україні забороняють продавати черемшу, поліція проводить рейди: який штраф загрожує порушникам

Як повідомляв Знай.ua, тариф на доставку газу: за що платять українці і як вплинути на суму в платіжці