За рік ціни на овочі в Україні зробили неймовірний стрибок, а цибуля стала лідером із подорожчання. Овоч піднявся в ціні в 2,5 раза і найближчим часом продовжуватиме дорожчати. Якими будуть ціни на цибулю, розповів економіст Олег Пендзин в ефірі Громадського радіо.

Експерт вважає, що до літа українці можуть навіть не розраховувати, що ціни на цибулю почнуть знижуватись. Вже в літній період очікується надходження на ринок овочів українського виробництва, але це не дасть сильний поштовх для здешевлення продукції.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

"Надходження цибулі українського виробництва з відкритого ґрунту, можливо, буде трохи пізніше, десь влітку. До літа ми будемо вірно сидіти на імпорті, вірно будемо залежними від того. Напевно не варто очікувати, що ціна серйозно опускатиметься", - зазначив економіст. .

Цибуля, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Олег Пендзин зазначив, що темпи подорожчання цибулі будуть стриманішими, але ближче до великодніх свят можуть прискоритися, адже попит на овоч посилиться.

"Очікування такі: до літа ми матимемо невелике зростання цін на цибулю і далі", - наголосив експерт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ранковий ритуал під загрозою зриву: у супермаркетах продовжують зростати ціни на каву, з доступного – лише вершки та цукор.

Також наш портал інформував, звичні соуси обійдуться недешево: супермаркети показали нові ціни на томатну пасту, кетчуп та майонез.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв кефір у минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.