Відома українська артистка та ведуча легендарної "Території А" Анжеліка Рудницька поділилася гірким досвідом та закликає усіх волонтерів, хто не зареєстрований — виправити, щоб не отримати тисячні штрафи.

Анжеліці порадили звернутися у Податкову, щоб з'ясувати, чи будуть оподатковуватися суми, які приходять на її волонтерську картку. Річ у тім, що від початку війни Рудницька займається збором коштів та закупкою необхідних речей для ЗСУ. Про ситуацію, яка з нею трапилася Анжеліка розповіла на своїй сторінці в Facebook.

Анжеліка Рудницька. Фото: Facebook

Пішла з'ясувати, чи будуть оподатковуватися суми, які приходять на мою волонтерську картку. І знаєте, що дізналася? Будуть! На загальних підставах. Тобто з усіх тих грошей, які ми з вами спільно збирали на евакуацію людей із гарячих точок; на потреби армії, я повинна заплатити державі податки, — пише Анжеліка.

Вона розповіла також, що на початку війни оформила волонтерську карту у ПриватБанку, і думала, що цього достатньо. А виявляться, слід було зареєструватися у Податковій, як волонтер.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Дівчина усвідомлює, що таких волонтерів по країні сотні тисяч. Вона зазначає, що не було проведено інформаційної компанії з закликом до всіх, хто допомагає країні, реєструватися із роз'ясненням.

Також Анжеліка Рудницька зазначила, що податківці порадили звернулися з проханням до всіх, від кого це залежить, продовжити реєстрацію волонтерів (за минулий рік) до травня, щоб максимальна кількість людей встигла убезпечити себе від неприємностей і штрафів.

У коментарях висловили співчуття, але юристи зазначили, що працювати волонтером без реєстрації —незаконно.

"Отримання грошей на картку - це завжди ризики. В Україні - це поширена практика, але вона незаконна і не довговічна. Чисто по-людськи, я розумію ваше бажання допомогти, але збір коштів без реєстрації волонтера - незаконно", - зазначила коритувачка.

Скриншот коментаря

Нагадаємо, ми писали, про 5 способів наблизити перемогу: робота в тилу подекуди така ж важлива, як на передовій.

Як повідомляв "Знай.ua" Юрій Голик показав відчайдушну роботу нашої ПДБ: смажить ворога на донецькому напрямку.

Також "Знай.ua" інформував, Даша Астаф'єва тонко натякнула на товстий розмір: "Йди сюди, я тобі дещо покажу...".