Коти – найкращі друзі людини, нарівні з собаками, хоч вони і егоїстичні і не завжди готові до контакту.

Протягом багатьох століть власники пушистиків хотіли знати, що їх "мяу" означає стосовно нас. Що ж коти хочуть нам це сказати. І як виявилося, кожне таке звернення має значення. Тому ми розберемо ті можливі варіанти, які ховаються під котячим мяу.

Кіт. Фото: скрін youtube

Наприклад, коротке і дзвінке звернення котиків означає "вітання" - таким звуком ваш домашній улюбленець може вас зустріти після того, як ви повернулися. Або ж - щось попросити. Наприклад, відчинити двері. Два звуки "мяу" поспіль або "мур-мяу" - це захоплення. Так у неї найкраще виходить описати те, як сильно вона рада вас бачити. Доповнюючи все це рухами - або хвіст у вертикальному положенні, або тертя об ноги власника.

До чого потрібно поставитися з великою серйозністю, так це до довгого "мяу", яке означає вимогу... те, що кішка так чи інакше досягне свого. Наприклад, вийти на вулицю, вистрибнути на найвищу шафу або багато іншого.

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Зла кішка, фото murchalkin

Різке та коротке "мяу" - це знак того, що кішка зараз незадоволена. Завдяки цьому звуку ви одразу можете зрозуміти, що ви зробили щось не так. Щось пухнастику не подобається. А муркотання або довге, плачуче нявкання повідомляє, що тварина хворіє і її терміново потрібно показати ветеринару.

Як усунути неприємний запах з рота у домашнього улюбленця: з чим може бути пов'язано

Як повідомляв "Знай.uа", ніколи не пригощайте цим свого улюбленця: яка звична нам їжа може занапастити кота

Знай.uа писав, і вовки ситі, і вівці цілі: як привчити кота "полювати" на кімнатні рослини, кілька простих хитрощів