Апельсини, як і інші цитрусові фрукти, є джерелом багатьох вітамінів С та багатьох інших. В українців з'явилася можливість заповнити запас вітамінів за вигіднішою ціною. Про це свідчать дані цінового моніторингу, які опубліковані на порталі Мінфін.

За рік повномасштабної війни в Україні сильно зросли ціни на продукти і фрукти не стали винятком. Втім, деякі позиції почали дешевшати, наприклад, апельсини.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так станом на 18 березня апельсини в середньому пропонуються по 49,57 гривні за кілограм. Торік середній цінник був на рівні 57,97 гривні за кіло.

В той самий час, апельсини Єгипет впали в ціні ще помітніше і продаються по 39,91 гривні за кілограм. У лютому середній цінник на цей продукт сягав 51,87 гривні за кіло.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Здешевлення не торкнулося апельсинів преміум-сегменту. Цей продукт у середньому пропонується по 66,45 гривні за кілограм, що більш ніж на 2 гривні дорожче, ніж на місяць раніше. Цінники на ті апельсини варіюються від 62,90 до 69,99 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, буженина, сало та ковбаски: супермаркети перерахували ціни на популярні м'ясні смаколики, тепер і цілої зарплати не вистачить.

Також наш портал інформував, прострочення та фальсифікату поменшає: в Україні в 10 разів піднімуть штрафи за порушення прав споживачів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, омлет тепер на кожній по кишені: українські супермаркети оновили ціни на борошно, олію та яйця.