Експерти вже склали прогнози щодо ситуації з овочами та фруктами, м'ясом. А ось заморожені та свіжі ягоди до цього моменту "обходили" стороною, хоча вони теж займають певну частину ринку, але останніми роками користуються меншим попитом.

Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) впевнений, що цього року ціни на малину досягнуть мінімуму і, можливо, знижуватимуться далі. Про це пишуть в EastFruit.

Малина, скріншот: YouTube

"У будь-якому випадку малина не є критичним продуктом для виживання. Відповідно, якщо у вас є вибір: купувати малину в замороженому вигляді оптом по 6-7 євро за кілограм, або не купувати, то можна і не купувати . Це те, до чого прийшли багато хто", - зазначив економіст.

Ярмак заявив, що малина падає у ціні вже не вперше. Ще у 2017-2019 роках ціни на сировину малини падали до рівня 8-10 центів за кілограм. Україна завалила світовий ринок дешевою малиною, а використовувалася вона у великих обсягах для різної переробки.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Але коли українські виробники, незадоволені цінами на малину, а також виробники різних країн, у тому числі Сербії та Польщі, почали відмовлятися від плантацій, попит залишався високим, а пропозиція знижувалася.

"Минулого сезону ми заходили з оптовими цінами на заморожену малину в районі 5 євро за кілограм. Але на сьогоднішній день ми бачимо, що ціни протягом усього сезону мали чітку тенденцію до зниження і попит був дуже низьким. Повторюся: без малини можна прожити", – підбив підсумки Ярмак.

Ягоди на ринку, фото з вільних джерел

Нагадаємо, за рік на 30%: які продукти можуть подорожчати в Україні і коли буде пік зростання цін

Раніше ми писали про те, що омлет тепер не кожному по кишені: українські супермаркети оновили ціни на борошно, олію та яйця.

Як повідомляв Знай.ua, це ще не межа: ціни на цибулю в Україні б'ють рекорди, чого чекати