Для наших читачів, які іноді заглядають в обмінники, щоб упіймати "щасливий момент", є одна важлива новина. Справа в тому, що в Україні в найближчі два-три тижні курс долара по відношенню до гривні займатиме стабільну позицію. І не лише долар, а й європейська валюта теж.

Про це стало відомо завдяки прогнозу директора департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Анни Золотько.

Обмін валют, фото: Знай.ua

Стабільність під час урагану?

За її словами, зараз ситуація на валютному ринку досить стабільна та сприятлива. Українці стали набагато менше купувати валюту. Зокрема, 9-10 березня денний рівень покупки готівкової валюти знизився до 50 мільйонів доларів. Обсяг на 8-9 мільйонів доларів менший за середні показники на початку року.

Найближчим часом можливі коливання курсу долара у розмірі 0,3–0,5 гривні. При цьому банкірка зазначає, що курс долара прагне офіційного курсу.

Популярні новини зараз

Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Долари. Фото: Youtube

"Вартість долара на готівковому ринку продовжить тягтися до курсу продажу американської валюти з розміщенням на тримісячному депозиті. Тому, на мою думку, протягом наступних 7 днів курс коливатиметься в діапазоні 38,2-38,9 гривні за долар", - заявила експерт.

Також керівник служби продажу казначейських продуктів "Банк Авангард" Юрій Крохмаль прогнозує продовження плавного зміцнення курсу гривні наступного тижня.

На його думку, позитивно вплинула на баланс попиту та пропозиції готівки дозволила ринку збалансувати можливість придбання валюти населенням для розміщення на депозитах.

Обмін валют, фото Знай.ua

Також відчутно вплинув на ринок та продаж валюти аграріями, вважає експерт. Крім того, як він зазначив, поступово підвищуються відсоткові ставки на розміщення депозитів у гривнях, що також працює на користь гривні.

Головні цифри

На готівковому ринку, в останній робочий день тижня 17 березня, середній курс долара по Україні становив: покупка – 38,25 грн; продаж - 38,90 грн.

Нагадаємо, якою буде ціна долара до кінця року: як налаштовані песимісти та оптимісти.

Раніше повідомлялося, останній промінчик надії: чи впадуть ціни на продукти після зміцнення гривні у 2023 році.

Також, українцям виплатять по 15 тисяч доларів: хто може розраховувати на значну допомогу.