Українці поділилися враженнями життя та відкриття бізнесу за кордоном, оцінивши життя в Україні та з її межами, як виявилося у нас не все так погано, а деякі сервіси працюють в рази краще.

Основними проблемами у новій країні було названо пошук житла, мовний бар'єр та нестачу звичного кола спілкування. Про це йдеться у дослідженні DOU.

Біженці в Литві. Фото: скриншот Youtube

Найпопулярнішою країною, куди залюбки переїхали та "перевезли" свій бізнес українці стала Польща. Тут наразі працює більшість спеціалістів у ІТ-сфері, після початку повномасштабної війни з росією.

Зараз у цій країні живуть 34% від загальної кількості айтішників, які виїхали з України. Друге місце за популярністю ділять Німеччина, Іспанія та Португалія по 7%, третє – Велика Британія та Канада 5% та 4% відповідно.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Пошук житла став однією з найпоширеніших проблем для українців. Дехто називав мовний бар'єр та нестачу звичного кола спілкування. При цьому 70% тих, хто переїхав за кордон, за останні півтора року вже повністю або в цілому адаптувалися до життя в новій країні.

Українці порівняли якість життя в Україні та інших країнах світу. Вони зазначили, що в Україні краще працює сфера послуг та комерційних сервісів. Ще половина з опитуваних вважає, що державні послуги теж кращі в Україні, а 45% так думають про медицину.

Якість їжі та товарів, культурну сферу та відносини між людьми оцінили приблизно однаково, а ось з того, що безумовно краще за кордоном – безпека, транспорт, екологія, зручність міст та соціальний захист (понад 70% опитаних).

Нагадаємо, ми писали, як у 2023 році можна оформити пенсію за віком: що змінилося, інструкція Мінсоцполітики.

Як повідомляв "Знай.ua" часу лишилося до 1 травня: за що українських біженців на Батьківщині оштрафують.

Також "Знай.ua" інформував, українським сім'ям виплатять допомогу у розмірі 1000 доларів: як отримати.