На офіційному сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України з'явилася інформація стосовно того, як потрібно "бронювати" чоловіків, щоб їх не забрали на службу в ході мобілізації та повномасштабної війни, розпочатої росіянами 24 лютого 2022 року.

Цією інформацією поділилося Міністерство економіки. Відомо, що списки військовозобов'язаних потрібно надавати обов'язково у двох форматах – Excel та PDF. Робити це потрібно через електронний кабінет "бронювання".

Видача повістки, фото: Telegram

Форма списку обов'язково повинна відповідати вимогам, зазначеним у "додатку 1", містити обґрунтування та довідку про кількість військовозобов'язаних відповідно до вимог, що зазначені у "додатку 2".

У першому випадку потрібно прописати список із зазначенням ПІБ, року народження військовозобов'язаних, найменування їхньої посади, військового звання тощо.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

У другій таблиці інформація відрізняється від першої. У ній потрібно вказати кількість працівників, які окремо працюють військовозобов'язаних чоловіків, включаючи заброньованих або запропонованих до "броні". І насамкінець співвідношення кіл-ва заброньованих військовозобов'язаних чоловіків і тих, кого це "чекає у майбутньому".

Нагадаємо, бронь, відстрочка та мобілізація: юристи відповіли на актуальні питання

Як повідомляв "Знай.uа", перетин кордону на авто: українським чоловікам пояснили, як законно залишити країну

Знай.ua писав, в Україні можуть оголосити цільову мобілізацію: коли це станеться і кого закличуть