Борщ – одна з головних страв для кожного українця. Втім, приготувати його стає дедалі дорожче, адже в Україні стрімко зростають ціни на овочі – головні інгредієнти страви. Як змінилася вартість овочів борщового набору, показують дані Державної служби статистики за лютий 2023 року.

На закупівлю продуктів для приготування борщу українцям доведеться витратити набагато більше, ніж кількома місяцями раніше. Так, Державна служба статистики констатує, що за два місяці зими цінники на картоплю підскочили із 9,2 до 9,57 гривні за кілограм. Це майже непомітне подорожчання на тлі інших овочів.

Овочі. Фото: скрін youtube

Вартість капусти зросла з 15,13 до 16,48 гривні за кілограм, морква подорожчала з 22,37 до 28,80 гривні за кілограм. Рекордсменом стала цибуля, яка подорожчала з 30,63 гривні за кіло в грудні 2022 року до 42,31 гривні у лютому 2023-го. При цьому буряк трохи подешевшав – до 11,43 гривні замість 12,25 гривні за кіло.

Український борщ, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Втім, якщо захочеться побачити у борщі м'ясо, то доведеться ще більше спустошити гаманець. Наприклад, свинячі ребра, які часто використовуються для приготування страви, за даними Мінфіну, піднялися в ціні з 161,19 до 165,84 гривні за кіло.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, ранковий ритуал під загрозою зриву: у супермаркетах продовжують зростати ціни на каву, з доступного - лише вершки та цукор.

Також наш портал інформував, у магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Крім того, ми писали, дешевше купити вудку і наловити самому: супермаркети підняли ціни на свіжу рибу.