Ціни на білокачанну капусту вже більше ніж 2 місяці трималися на стабільному рівні, проте цього тижня відзначається стрімке подорожчання цієї продукції.

Як повідомляють аналітики проєкту EastFruit, стрімкому зростанню цін, за словами учасників ринку, сприяє високий попит на білокачанну капусту, тоді як запаси цієї продукції в українських господарствах порядком виснажені.

То ж українські виробники пропонують до продажу білокачанну капусту від 12 до 18 грн/кг ($0,33-0,49/кг), . А це в середньому у 2 рази дорожче, ніж минулого тижня. На ситуацію мали вплив скорочення пропозиції з необладнаних сховищ, а також підвищення попиту з боку оптових компаній.

Капуста. Фото: скриншот з відео

Проте головним фактором підвищення цін на білоголову капусту фахівці називають її низьку пропозицію на ринку і стабільно високий попит. Виробникіи відзначають, що погодні умови поточного сезону згубно позначилися на врожайності та якості капусти.

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти

Показати ще

Аналітики зауважують, що вже зараз вартість білокачанної капусти в Україні вже досягала рівня цін в аналогічний період минулого року. Однак, на цьому зростання цін не зупиниться. Адже місцеві фермери намагатимуться й далі робити спроби підвищити відпускні ціни. Це зумовлено чимраз більшим попитом на цю продукцію, який і є головною причиною подорожчання.

Ціни на капусту, скріншот: YouTube

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати