На українському ринку свинини фіксують зростання цін, яке принесло міжсезоння. Виробники реалізовують свиней забійних кондицій на 2-3,5 гривні дорожче, ніж тижнем раніше – по 67-68 гривень за кілограм. Про це повідомляють аналітики асоціації "Свинарі України".
За даними аналітиків, середній цінник на живець свиней зупинився на позначці 67,6 гривні за кілограм, що на 4,7% дорожче, ніж тижнем раніше. Зазначається, що багато господарств у минулу п'ятницю відзначили активізацію як постійних, так і колишніх і нових покупців.
Протягом тижня були запити на додаткові товарні партії свинини, проте господарства не могли задовольнити попит через відсутність вільних обсягів. Водночас, частина представників переробної галузі заявляють, що брак пропозиції був дуже відчутним, тому закупити необхідні обсяги було не просто.
Довші канікули та вечірні зміни: як зміниться навчання в школах через відключення світла
Кого заберуть в армію у січні 2026 року: повний список категорій
У 2026 році залишитесь без квартири: чиє право власності оскаржать
Нові зміни від "Київстар" та Vodafone: що готують для користувачів
За словами аналітиків, додатковий тиск на вартість охолодженої свинини створює не дуже активний попит кінцевих споживачів. Водночас нині є підвищений попит на свиней забійних кондицій із боку м'ясопереробних комбінатів.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, буженина, сало та ковбаски: супермаркети перерахували ціни на популярні м'ясні смаколики, тепер і цілої зарплати не вистачить.
Також наш портал інформував, у магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що продуктивність ферм знизилася: в Україні фіксують зростання цін на молоко.