Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час проповіді в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві у Сиропусну неділю відзначив, що кожний гріх, який ми чинимо, подібний до смертоносної ракети, що руйнує.

Блаженніший Святослав наголосив на важливості часу Великого посту в особистому, церковному і суспільному житті, а також застеріг українців перед небезпекою змарнувати чи втратити цей період в обставинах війни в Україні.

"Руйнує мене, мої підвалини життя і діяльності, нищить гармонію і красу внутрішнього світу, розбиває внутрішню храмину моєї особистості, поміщає мене під завали мого гріха… Як із-під завалів рятівники рятують людей, життя, яке там ще, можливо, жевріє, так час Великого посту — це час віднайдення, відбудови, порятунку на дні душі й серця людини образу та подоби Божої, того джерела життя, яке Господь Бог у мене вклав, і яке я своїми гріхами засипаю, коли від Нього відвертаюся.", - йдеться у повідомленні. Блаженніший Святослав

Блаженніший Святослав, фото: facebook.com/head.ugcc

На переконання Блаженнішого Святослава, Великий піст — це час особливої реконструкції душі. Він порівняв гріх, який ми чинимо, зі смертоносною ракетою, що руйнує не так зовнішній світ, як саму людину, поміщаючи під завали її власного гріха.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти

Показати ще

Також глава УГКЦ наголосив, що Господь нас заохочує у час Великого посту разом із Ним віднайти скарб вічного життя.

"Великий піст — це час, коли з-під завалів потрібно дістати власне „я“… Це час заглиблення у внутрішні завали, час відбудови, віднаходження Божественної сили благодаті Духа Святого, яка хоче нас усередині відродити до повноти життя", — ствердив Патріарх. Блаженніший Святослав

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати