Під час воєнного стану в Україні скасували планові перевірки якості продуктів. Проте, нещодавно було виявлено фальсифікат масла після звернення виробника. Українцям розповіли, як відрізнити підробку.

Як повідомляє Головне управління Держспоживслужби у Вінницькій області, невідомий виробник підробив продукцію фірми "Апрель". Фахівці назвали дві головні ознаки фальсифікату: замість "Апрель" на пакуванні вказано помилкову назву "Фірма Апрель". Друга ознака - неправильна дата виробництва (31 березня 2023 року).

Все почалося з того, що у службу звернулася фірма "Апрель", яка виявила фальсифікат своєї продукції. Було проведено перевірку продукту, у результаті якої визнали наявність фальсифікату на ринку.

Вершкове масло, фото felipevarela

Тому українців попереджають, якщо ви знайдете в магазині або супермаркеті масло із зазначеними помилками в назві та даті виробництва, необхідно повідомити про це Держспоживслужбу.

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Додатково відзначається, що порушники не лише використовують чужу назву, а й при цьому порушують технологію виробництва масла. У Держспоживслужбі пояснюють, що масло є найпопулярнішим продуктом у фальсифікаторів.

Вони, щоб здешевити продукт, додають рослинні жири замість молочних. Відповідно, такий товар за нормативами більше не може називатися маслом.

Вершкове масло, скріншот з відео

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро