У цей день вшановується пам'ять преподобного Ксенії Міласської — християнської святої, яка жила в 5 столітті.

Наші пращури помітили, що приблизно в цейдень була середина зими, тому хліба повинна була залишитись половина. Було безліч економічних прикмет, наприклад, якщо зерно стало дешевшим на ринку, то врожай буде добрим. А якщо ціни в цей день були низькі, то не піднімуться і до нових хлібів.

Зерно, фото: скріншот з відео

У день пам'яті Ксенії здавна у християнських віруючих прийнято допомагати Сонцю. Так, щоб весна та теплі дні настали якомога раніше, православні люди проводили ритуал: вони розводили багаття і спалювали в полум'ї старий зимовий одяг. Крім цього, слов'янський народ проводив деякі інші магічні ритуали.

6 лютого багато вірян піднесуть молитви святій Ксенії. Щирі прохання про допомогу будуть почуті, і Вищі Сили допоможуть подолати будь-які труднощі. Їй моляться про здобуття сімейного щастя, про звільнення від недуг і життєвих труднощів, у неї просять поради у складній ситуації. Помолитися святій можна і вдома перед її іконою, яка вважається сильним оберегом від будь-яких неприємностей.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

"О, Блаженна Ксенія, почуй молитву мою і донеси її до Господа нашого. Попроси для мене, грішного і недостойного, Божої милості та допомоги швидкої. Благаю, свята Ксенія, обдаруй допомогою своєю. Почуй крик мій, не залиш мене з моїми проблемами і нещастями, з'явись і заспокой серце стражденного раба Божого (ім'я). О, осяяне світлом Істини Христової, убережи життя моє від смутку, руйнування, нещасть і проблем, відкрий мені шлях до щасливого життя, злагоди та доброти. Амінь".

Молитва, церква. Фото: Знай.ua

Що не можна робити

Цього дня існує безліч заборон, бо день вважали поганим. Не можна стригти волосся, нігті, міняти постіль на чисту, не підмітайте і не прайте. Також не бажано ставити квас чи брагу, бо якщо вони вийдуть гіркими чи кислими, то осінь буде голодною. Нова постіль забере у вас здоров'я, а острижені нігті принесуть судоми. У жодному разі не розповідайте свої сни. Якщо вони хороші, то не збудуться чи все буде так, як ви не хотіли. А ось кошмари виконаються точно. Також заборонено шити, в'язати, ткати, вишивати, підмітати.

Нагадаємо, що юрист зізнався, чи не можна піти у військкомат, якщо отримав повістку: "Необхідно...".