Для всіх наших читачів, які стежать за цінами на основні продукти харчування та уважно ставляться до свого раціону, є кілька важливих новин. Справа в тому, що відомі дієтологи, які працюють у ВООЗ, склали список із найшкідливіших для людини продуктів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Всесвітньої організації охорони здоров'я, а також інформації щодо цін від Minfin.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Першими, хто потрапив під "гарячу руку" вчених стали всілякі копчені "ковбаски" та "сосисочки". Часто в них дуже мало м'яса та багато небезпечних токсичних канцерогенів. Такі продукти здатні завдати серйозної шкоди здоров'ю.

Далі йдуть недорогі напівфабрикати та консерви. Туди додають фосфати та трансжири. Крім того, наприклад, у консервованої риби через окислення банки, виготовлені з дешевих матеріалів, можуть почати виділятися важкі метали.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Напівфабрикати, скріншот: YouTube

Також дієтологи радять виключити з раціону занадто дешеві сири, тому що в основному їх виробляють із шкідливого для організму маргарину, а не молока. Такий продукт здатний завдати шкоди серцево-судинній системі.

Ці продукти не несуть небезпеки, просто пропонуємо ознайомитися з цінами:

До речі, про ковбаски та сири. Давайте дізнаємось, скільки сьогодні в Україні коштують ці продукти. Так, станом на початок лютого, ковбаски мисливські напівкопчені за 1 кг продають в Auchan – 480,70 грн., Metro – 529,89 грн., Varus – 545,90 грн. та в Megamarket - 480,80 грн. Середня ціна: 509,32 грн.

Ціни на ковбаски, скріншот: Minfin

Нині ж до вартості твердого сиру. Станом на суботу, 4 лютого, сир твердий Звени Гора голландський 45% продають у Novus – 439,00 грн., Auchan – 339,00 грн. Середня ціна: 389,00 грн. А ось сир твердий "Комо російський" 50% 1 продають у Novus – 399,00 грн., Auchan – 372,90 грн. Середня ціна: 385,95 грн. Ціни вказано за 1 кг.

Ціни на твердий сир, скріншот: Minfin

Нагадаємо, по-жирному вже не буде: українські супермаркети поділилися новими цінами на солоне сало та свинину.

Раніше повідомлялося, супермаркети змінили ціни на плавлені та тверді сири: що можна придбати дешевше.

Також, знову подорожчання? Якими будуть ціни на овочі та фрукти навесні.