В Україні може запрацювати новий закон про захист прав споживачів. Будуть впроваджені нові правила для учасників ринку електронної комерції, а також посилення відповідальності для нечесних продавців.

На думку депутатів законопроєкт №6134 дозволить українцям легше відстоювати свої права в суперечках з продавцями. Проте авторитетні експерти зазначають, що без контролю для споживачів нічого не зміниться, окрім вартості товару.

Інтернет-магазин // pixabay.com

Серед новинок, створення єдиного державного вебпорталу перевірених продавців для споживачів у сфері електронної комерції, який матиме назву "Е-покупець". На думку авторів у цій системі буде відбуватися комунікація продавців, споживачів, а також державних органів, які здійснюють захист прав споживачів.

У разі схвалення документа Верховною Радо, у законі з'явиться стаття, присвячена правилам для інтернет-магазинів, прайс-агрегаторів та маркетплейсів, а підприємці, які здійснюють електронні продажі, обов'язково повинні будуть розміщувати інформацію про себе як про госпсуб'єкти та інформацію про продукцію.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Інтернет-магазини. Фото: Youtube

Також законопроєкт удосконалить формулювання у сфері захисту прав споживачів. Наприклад, якщо у чинному законі прописано, що споживач має право на захист своїх прав державою, то тепер споживач отримає право на "захист своїх прав та вільний вибір механізмів захисту своїх прав".

Нагадаємо, ми писали, що допомогу з безробіття скоротили майже на 27%: виживати стане складніше.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям обіцяють виплатити по тисячі доларів: хто може розраховувати на допомогу та як отримати.

Також "Знай.ua" інформував, кому з українців можуть перерахувати вже призначену субсидію: названі категорії.