У перші дні лютого в Україні спостерігається зростання цін на ринку живця свиней. Середньозважена ціна закупівлі піднялася на 7,4% - до 68,75 гривні за кілограм. Про це інформують аналітики асоціації "Свинарі України".

Ціна свинини живою масою станом на п'ятий тиждень 2023 року коливається в межах 67-70 гривень за кілограм. Втім, найчастіша ціна реалізації складає 68-69 гривень за кіло. Зростання цін на живець свиней триває вже другий тиждень, але поки не досяг рівня, з якого почалося падіння після зимових свят.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Аналітики наголошують, що зростанню цін сприяє обмежена пропозиція свинини, як усередині країни, так і імпортної. Наприклад, частина переробників у центрі та заході країни заявили про зменшення пропозиції від постачальників. Також деякі відзначили зниження середньої забійної маси, що у свою чергу знижує обсяги виробництва свинини.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

В той самий час активність заготівельників, за словами виробників свинини, останніми тижнями тільки зростає і відвантаження товарних партій відбувається згідно з графіком.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.