Військовозобов’язані, які обмежено придатні до військової служби у воєнний час, можуть бути мобілізовані, але їхня служба проходитиме не у бойових частинах, а у військових частинах забезпечення.

Про це розповів Начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач.

Мобілізовані. Фото: youtube

Також вони можуть служити в установах та навчальних закладах Міністерства оборони, в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, в інших небойових підрозділах.

Мобілізовані. Фото: youtube

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

За його словами, обмежено придатні до служби військовозобов'язані служитимуть не в бойових частинах, а у військових частинах забезпечення. Військові на фронті зазначають, що новеньких мобілізованих потрібно ще навчати, адже ніхто не займався воєнною підготовкою, поки знаходився в тилу.

Бойові офіцери зазначають, що ті, хто поступають мають настільки низький рівень підготовки, що частіше шкодять ніж допомагають.

Загальна мобілізація в Україні триває з 24 лютого 2022 року і періодично продовжується указами президента. Наразі вже декілька разів мобілізацію продовжували на 90 днів, востаннє — до 19 лютого 2023 року.

Нагадаємо, ми писали, що військкомат ловить, як злочинців: українці вимагають заборонити видавати повістки на вулиці, у ТРЦ та магазинах.

Як повідомляв "Знай.ua", скільки нардепів пішло на фронт: дітей парламентарів взагалі не знайти в окопах.

Також "Знай.ua" інформував, українцям назвали дані, які про вас отримують військкомати з держреєстру – чи варто турбуватися.