Українці майже рік живуть в умовах воєнного стану та комендантської години, а з його наближенням викликати таксі дуже важко. Буває, машин поблизу зовсім немає або тарифи сильно злітають. Керівник напряму замовлення поїздок компанії Bolt в Україну Сергій Павлик розповів, як формується ціна та чому є переплата за поїздки.
Таксі також доводиться викликати через повітряні тривоги, коли громадський транспорт вимушено припиняє свою роботу. Але найчастіше користуються цими послугами при наближенні комендантської години.

Таксі, скріншот: YouTube

"Ринок райд-хейлінгу (сервіс пошуку попутників та водіїв для недовгих поїздок) працює за принципом динамічного ціноутворення. Тому, коли виникає дисбаланс між попитом та пропозицією, алгоритми райд-хейлінгових сервісів вирівнюють його за допомогою пікових коефіцієнтів", - пояснив експерт.

Тобто коли попит зростає і значно перевищує пропозицію, вартість поїздки відповідно дорожчає. Але щойно баланс буде відновлено, ціна знизиться.

Машини, скріншот: YouTube

"Загалом, остаточна вартість будь-якої поїздки визначається за формулою: (базова вартість ("подача") + вартість за відстань + вартість за час у дорозі Х коефіцієнт", - наводить формулу Павлик.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Коефіцієнти вартості поїздок найчастіше підвищуються саме перед початком комендантської години, адже багато українців намагаються викликати таксі.

Нагадаємо, в Україні різко змінилися ціни на пальне: експерт пояснив, у чому причина

Раніше ми писали про те, що українцям можуть "заморозити" пенсії: на яких підставах та як відновити виплати