Холестерин створює проблеми для серцево-судинної системи, підвищуючи ризик інсульту або інших хвороб. Знизити його можна ліками та продукти.

Дослідження, опубліковане в журналі Antioxidants, показало, що споживання соєвого борошна, багатого на білок B-конгліцинін, може знизити рівень "поганого" холестерину.

Соя. Фото: Youtube

Вплив соєвих бобів на метаболізм холестерину пов'язаний не тільки з концентрацією та складом білка, але й із вбудованими в них пептидами, які вивільняються під час травлення у шлунково-кишковому тракті, - зазначають науковці.

У 100 г цього бобового зерна міститься 385 калорій. Соя здатна наситити ваш організм такими важливими мікро- та макронутрієнтами, як вітамін К, вітаміни групи B, залізо, магній, фосфор, цинк, марганець та мідь, вітамін Е.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Показати ще

Соя також може знизити ризик метаболічних захворювань, таких як жирова хвороба печінки та атеросклероз, які деталізують накопичення жирів у ваших кровоносних судинах.

Споживання соєвого борошна знижує високий рівень холестерину та інших ліпідів на 70 відсотків.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що шпроти з'їли, а масло залишилося: чому його краще не виливати.

Як повідомляв "Знай.ua", як правильно зварити пшоно: буде дуже смачним і не гірчити.

Також "Знай.ua" інформував, як подолати хронічну втому: декілька порад від фахівця.