Гастроентеролог та дієтолог Юлія Гудіма на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram поділилася списком шкідливих продуктів, які, незважаючи на здоровий спосіб життя, можуть викликати слабкість, проблеми зі шкірою та навіть "заблокувати" процес схуднення.

У 2018 році дослідники написали в журналі Nutrition in Clinical Practice, що їжа, яку ми вживаємо, є одним із факторів запалення – захисної реакції організму, спрямованої на боротьбу з токсинами, вірусами та бактеріями.

Продукти, фото: Знай.ua

Юлія Гудима визначила основні групи продуктів, часто споживання яких становить ризик для здоров'я. Один із них - це, звичайно ж, цукор. Цей продукт може спричинити запалення, призвести до зростання хвороботворних бактерій у кишечнику та прискорити старіння. Тим більше, коли можна просто замінити його чимось іншим. Наприклад, натуральними сухофруктами, медом.

Смажена їжа теж шкідлива організму, це нікого не здивує. Слід вибирати здорові способи обробки їжі - тушкування, варіння, приготування на пару.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Корисні продукти. Фото: Youtube

І насамкінець варто поговорити про такий тип продуктів, як рафіновані крупи. Це стосується білої муки і всього того, що випікається на її основі, всілякі пластівці, які потрібно запарювати окропом. Вони діють організм так само, як і цукор. Тобто підвищують рівень глюкози, інсуліну та запальних цитокінів. Тому завжди слід вибирати цільнозернові продукти та цільнозернове борошно.

Нагадаємо, які популярні продукти шкодять зубам: чинять нищівний вплив на емаль.

Як повідомляв "Знай.uа", чому солоні та мариновані огірки варто споживати без фанатизму

Знай.ua писав, чим небезпечні зелені яблука: лікарі назвали випадки, коли краще не їсти цей фрукт