У Кабінеті міністрів України анонсували цифровізацію військово-лікарської комісії. Як після цього, зміниться життя громадян.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, Кабмін зараз робить все для того, щоб перевести в смартфон або будь-який інший гаджет процеси, які необхідні для проходження військово-лікарської комісії.

Щохвилини військові ризикують життям, захищаючи Україну. Завдання держави – мінімізувати бюрократію до армій. Поранені бійці змушені проводити час у чергах, ходити до різних інститутів, збирати купу паперових документів. І це все для того, щоб підтвердити поранення. Потім комісія дає експертний висновок, що робити військовому після поранення: звільнятися зі служби, переводитись на іншу посаду або повертатися до частини для продовження служби. Михайло Федоров

Наприклад, якщо військового поранили на полі бою, а потім евакуювали до київської лікарні для реабілітації, йому доведеться пройти цілий квест незважаючи на тяжкість поранення. Тобто повернутися спочатку в частину для отримання паперового напрямку на ВЛК, потім зібрати ще безліч папірців для проходження ВЛК, навіть якщо вона в іншому місті.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Михайло Федоров, фото: Знай.ua

Саме тому було ухвалено рішення щось змінити, аби полегшити всім життя.

Автоматизація процесів знизить навантаження на поранених героїв. Це лише невелика частина з того, що необхідно цифровізувати у військовій сфері. Михайло Федоров

Госпіталь, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що у МВС представили нові варіації автомобільних номерів: повністю новий формат для України

Раніше повідомлялося, що можна побалувати себе трохи більше: у січні супермаркети знизили ціни на цукор і сіль

Також паспорт більше не вимагається: "Укрпошта" змінює правила видачі посилок